محمد غفاری
مشاور تبلیغات | طراح گرافیک
محمد غفاری
مشاور تبلیغات | طراح گرافیک

نوشته های بلاگ

فرق بین گرافیک دیزاین و طراحی گرافیک چیست؟

آبان ۲۳, ۱۳۹۸ طراحی گرافیک
فرق بین گرافیک دیزاین و طراحی گرافیک چیست؟

چرا می‌گوییم گرافیک دیزاین ؟! چرا نمی‌گوییم طراحی گرافیک ؟

طراحی گرافیک (طراحی گرافیک به انگلیسی: Graphic Design) در واقع اصطلاحی عام است. حرفه ای متشکل از طراحی حروف، تصویرسازی، عکاسی وچاپ است. به منظور ارائه اطلاعات یا آموزش بکار میرود.

این اصطلاح را اولین بار ویلیام ادیسون دیگینزدر سال ۱۹۲۲ بکار برد. با این همه فقط پس از جنگ جهانی دوم بود که کاربرد آن رایج شد.

ارتباط بصری در مفهوم آن تاریخ طولانی مدتی دارد، زمانی که انسان اولیه برای یافتن غذا به شکار می رفت وجای پای حیوانی را بر روی گل می دید، در واقع نوعی نشانه بصری را مشاهده می کرد.

بیایید با این سوال شروع کنیم که اساسا دیزاین چیست ؟

دیزاین = طراحی + مقصود / هدف یا دیزاین یعنی : سامان دادن و ساختار دادن به مجموعه‌ای در جهت هدفی مشخص و معین ( فرشید شهیدی ؛ کتاب مقدمه‌ای بر گرافیک دیزاین )‌

دیزاین فعالیتی است که طیف گسترده‌ای از تخصص‌ها از جمله محصولات، خدمات، فضا‌های داخلی ، معماری و گرافیک می‌باشد. من محمد غفاری هستم، لطفا در ادامه با من همراه باشید.

سوال بعدی را میتوان اینگونه مطرح کرد که: آیا طراحی همان دیزاین است ؟

در فارسی دیزاین را “طراحی” ترجمه کرده‌اند، این ترجمه چنانچه به معنی نقشه کاری را کشیدن باشد، کاملا صحیح است، ولی اگر طراحی به معنای کشیدن طرحی روی کاغذ، مثل طراحی از روی مدل باشد، ترجمه‌ی درستی نیست.

دیزاین بیشتر به معنای ساختار دادن یا ساختمان دادن است، یعنی به مجموعه‌ای برای هدفی معین،‌ ساختاری داده شود.

طراحیِ کشیدنی، مرحلی پایانی فرآیند دیزاین است.

 

طراحی
طراحی

فرآیند دیزاین با آگاهی به هدف شروع می‌شود و سپس با جمع آوری اطلاعات و مواد مربوط به هدف دنبال می‌شود، مرحله بعد تحلیل اطلاعات و مواد و اولویت‌بندی آنهاست و در مرحله آخر عمل خلاقه و راه‌حل‌ها و فکرها اتفاق می‌افتد.

 

گرافیک
گرافیک

و اما گرافیک چیست ؟

زمانی که می‌گوییم گرافیک، در واقع کلمه‌ی مختصر شده : گرافیک دیزاین Graphic Design و یا “طراحی گرافیک ” مد نظر ماست.

 گرافیک دیزاین یعنی خلق و سامان دادن یک سلسله عوامل تصویری برای بیان یک مفهوم یا پیام یا اطلاعات در جهت هدفی مشخص و معین.

منابع : کتاب مقدمه ای بر گرافیک دیزاین – فرشید مثقالی – نشر نظر – کتاب دیزاین و مدیریت آن – برژیت بورژا دو موزوتا / نژده هوانسیان – نشر ویژه نگار – مدرسه ادوبی

طراحی گرافیک
طراحی گرافیک

پیش از این، همه طراحی ها با کمک دست انجام میشد و حتی طراحان حرفه ای هم گاهی به مشکلاتی مواجه میشده و قادر به اجرای طرح های خاص نبودند. اما، بعد از ساخت نرم افزارهای طراحی گرافیکی، تحولات یکباره ای در این زمینه اتفاق افتاد و همه افرادی که از سواد طراحی گرافیکی برخوردار بودند شروع به خلق آثار و فیلم و انیمیشن هایی کردند که همچنان در بالاترین جایگاه هنری قرار دارند.

نرم افزارهای طراحی گرافیکی متنوعی در عالم طراحی وجود دارد که کارایی و کاربرد آنها تا حدودی با هم تفاوت داشته و میتوان از آنها برای ساخت و ایجاد انواع جلوه ها و نمایش های هنری استفاده کرد. از میان انبوه نرم افزارها، نرم افزارهای فتوشاپ، افتر افکت ( after effect)، ایلاستریتور (illustrator) ، کورل دراو (Corel draw) و این دیزاین ( In Design) اهمیت و کاربرد بیشتری داشته و طیف وسیع تری از کارها را میتوان با استفاده از آنها انجام داد.

نرم افزار های طراحی گرافیک
نرم افزار های طراحی گرافیک

غالبا، افراد علاقمندی که دوره نرم افزار طراحی گرافیک را گذرانده باشند، با مزیت ها و معایب و تاریخچه این نرم افزار آشنا بوده و میتوانند آثار گرافیکی منحصر به فردی ایجاد کنند. علاوه بر این، در صورتی که این افراد خلاقیت و نوآوری داشته و در مورد اصولی مانند صفحه آرایی، رنگ شناسی، عکاسی، مبانی تصویر و هنرهای تجسمی نیز اطلاعات کافی و تخصصی به دست آورده باشند، لزوما در طراحی انواع تصویر، آرم، لوگو، چاپ و ویرایش انواع عکس و ایجاد انواع جلوه های بصری موفق خواهند بود.

جالب است که بدانید، هر فردی میتواند از انواع نرم افزارهای گرافیکی استفاده کند اما نتیجه کار که یک اثر هنری و فوق العاده است ، صرفا در آثار افراد و متخصصینی قابل مشاهده است که قبلا در این حیطه فعالیت هنری انجام داده و تجربه عملی کسب کرده باشند. غالبا، این هنرمندان طراح میتوانند علاوه بر طراح، جایگاه های شغلی متنوعی مانند طراح وب، کارگردان هنری و هنرمند چند رسانه ای را نیز تجربه کرده و سطح کار خود را ارتقا دهند.

با توجه به اینکه، آینده طراحی گرافیکی به طراحی وب و پرینت سه بعدی ختم میشود، علاقمندان به حوزه طراحی گرافیکی میتوانند کار خود را با شرکت در دوره نرم افزار طراحی گرافیک شروع کرده و بعد از آشنایی با انواع نرم افزارهای طراحی و مزیت و معایب آنها و طراحی چاپی، به سراغ طراحی وب رفته و الزامات و کاربرد آن را فرا گرفته و از آن برای راه اندازی کسب و کارهای پر درآمد استفاده کنند.

طراحان میتوانند به صورت انفرادی و یا گروهی کار کنند اما، نکته مهم اینجاست که خلاقیت باید در کار آنها موج بزند تا برای بیننده جالب و جذاب باشد و البته یک تیم طراحی میتواند در انتهای کار ، دیدگاه های خود را با دیگر افراد به اشتراک گذاشته و طرح نهایی کاربر بهتر و پسندتری را ارایه دهد.

بنده محمد غفاری گرافیست، مشاور تبلیغات، کارشناس سئو هستم.

منبع : سواد طراحی گرافیکی

برچسب ها:
درج دیدگاه
Call Now Button